Dobrodelno pasje fotografiranje 2024

Po lanskoletnem uspehu rojstnodnevnega dobrodelnega fotografiranja sem se zelo veselila, da letos dogodek ponovim. Če pa sem lansko leto organizaciji namenila le nekaj dni, sem letos začela s pripravami več kot dva meseca pred fotografiranjem. V nadaljevanju ti predstavim koliko truda je šlo v dogodek in kakšen je bil končni rezultat.

Ko sem se v začetku leta zaljubila v studijsko fotografiranje, mi je bilo samoumevno, da bo letošnje dobrodelno fotografiranje potekalo pod studijskimi lučmi. To je precej olajšalo organizacijo, saj nisem potrebovala skrbeti glede vremena, gneče in same zanimivosti lokacije, hkrati pa je bilo nekaj novega in drugačnega kot lansko leto (win - win!). Sledilo je razmišljanje kako dogodek popestriti in obogatiti, da bo izkušnja udeležencev čim bolj popolna. Prva ideja je bila pasja torta in cupcake-i, vendar bi šlo težko brez hladilnika, takoj naslednja pa je bila, da angažiram prijateljico Ano, čudovito osebo z izvrstnimi šiviljskimi sposobnostmi, da nam nekaj ustvari. Strinjali sva se, da bodo to pasje rutke in v začetku marca sva šli izbirat blago. Odločili sva se za tri različne barve in tri velikosti. Ana je nato zagnano začela z delom, jaz pa z rezervacijo prostora v Mr. Parku za 11. maj.

Okej, bila je sredina marca, jaz pa sem imela lokacijo, datum in rutke, ampak komu bodo letos šla sredstva? Tako kot lansko leto sem tudi tokrat vprašanje zastavila na družbenih omrežjih in tako smo prišli do Zavoda SVSP - Slovenian Vets for Stray Pets, ki jim tudi sama že vrsto let sledim in njihovo delo z veseljem občasno podprem s poslanim SMS-om. Skrbijo namreč za vse živalce (kužke, muce, zajce, kunce, lisice, ježe, srne, polže, sove, netopirje, vrane,osle,…), opravijo pa tudi ogromno sterilizacij po Evropi, tako da kapo dol! Vse živali veterinarsko oskrbijo, zapuščenim najdejo nov dom, divje pa če se le da, vrnejo nazaj v svoje okolje. Še ena stvar je bila tako obkljukana, jaz pa sem postajala vedno bolj navdušena in že kar malo neučakana.

Sredi aprila sem imela pripravljeno še studijsko ozadje, fotografijo rutk, testni fotografiji Mangota in Neli z rutko, zato je bil (skrajni) čas za odprtje prijav. Ampak začela sem razmišljati… Rutke bom udeležencem dala v vrečki, v vrečki pa bo nekaj prostora še za kakšno malenkost :) Tako sem k sodelovanju povabila še dobro prijateljico Jano, ki izdeluje vodoodporne ovratnice in povodce za pse, Aravo Slovenija in AstraVito z naravnimi izdelki za kužke ter Pasjo pekarno Pika. Bila sem presrečna, ko so se prav vsi odzvali in zdaj pa je res bilo vse nared za zbiranje prijav ter odštevanje dni do dogodka.

V soboto 11. maja sva bila z Janom ob 9ih pred Mr. Pet-om in v naslednji uri sva pripravila prostor za fotografiranje ter darilca, ob 10h pa je na vrata že potrkala prva udeleženka. Kar nekaj fotografiranj je sledilo eden za drugim in prav vse se nam je super izšlo do zadnjega fotografiranja ob 17.30. Na dogodek so prišli sami najbolj pridni kužki in njihovi najbolj dobrosrčni lastniki, tako da malo pred osmo uro zvečer, ko sva z Janom prišla domov, sem bila še vedno polna energije - dokaz, da ko si v družbi pravih ljudi, ne glede na to kako dolg in naporen je dan, se ti baterije polnijo in ne praznijo!

Naslednjih nekaj dni je minilo v pripravi galerij, nato pa še skoraj cel mesec v urejanju vseh fotografij, ki so si jih udeleženci izbrali. V nadaljevanju si lahko ogledaš nekaj meni najljubših fotografij s tistega dne, končni znesek, ki je šel Zavodu SVSP pa je bil kar 600 evrov! Največja zahvala za uspeh te akcije gre udeležencem, iskreno pa bi se želela še zahvaliti naslednjim posameznikom in podjetjem, ki so vložili svoj čas in trud, da smo skupaj ustvarili res lep dogodek:

Ali je že prezgodaj, da začnem razmišljati kaj pripraviti naslednje leto? Jaz mislim, da ne :D

Previous
Previous

Svetovni dan psov v Pasji.net in Naj Model 2024

Next
Next

Moji rezultati s fotografskih tekmovanj v zadnji tretjini 2023: Postala sem Fotografinja leta!